Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με Α' Βραβείο για τον Νίκο και Θανάση Λιλιόπουλο στο ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

    

Καθ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Άκης Λιλιόπουλος

    Παρευρέθηκα σε πολλές επιτροπές ως Εξεταστής Μουσικής σε όλη την Ελλάδα.

    Αυτό που είδα σήμερα με συγκλόνισε. 

    Άκουσα και είδα το επίπεδο των μαθητών του ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΏΝ. 

    Είναι πολύ υψηλό. Πολύ απαιτητικό. Πολύ σοβαρό.

    Η υπεύθυνη δουλειά που γίνεται καθ' όλη την διάρκεια των σπουδών γίνεται αισθητή από την απόδοση των μαθητών στους πανδύσκολους ύμνους των κομματιών, στο συνεπτυγμένο μέτρημα της Θ. Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου, στην τονικότητα των διαστημάτων των χρωματικών και μη ήχων, στην θεωρία, στα θέματα διατριβής των υποψηφίων Διπλωματούχων Μουσικοδιδάσκαλων.

    Θερμά συγχαρητήρια στους Καθηγητές του ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ, τον κ. Μεντάκη, τον κ. Μακρή, τον καθηγητή κ. Σπυρίδωνα Παυλάκη τον κ. Παπαχριστοδούλου!!!

  

 Συγχαρητήρια στην Εξεταστική Επιτροπή Ακρόασης που αποτελείτο από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Καθηγητή Μουσικολογίας κ. Αχιλλέα Χαλδαιάκη, τον καθηγητή κ Σπυρίδωνα Παυλάκη, τον Καθηγητή κ. Μιχάλη Μακρή, τον καθηγητή κ. Αναστάσιο Μεντάκη, τον Καθηγητή Ελληνικής Μουσικής κ. Γρηγόρη Κακούρη και τον Καθηγητή κ. Κωνσταντίνο Παπαχριστοδούλου.

Α Ξ Ι Ο Ι ! ! ! 

  

Από αριστερά:
Καθ. Σπυρίδων Παυλάκης, Αθανάσιος Λιλιοπουλος,
Καθ. Αχιλλέας Χαλδαιάκης, Νικ. Λιλιόπουλος, Άκης Λιλιόπουλος

 Σ Υ Γ Χ Α Ρ Η Τ Η Ρ Ι Α στους δύο υιούς μου, Νικόλαο Λιλιόπουλο και Θανάση Λιλιόπουλο  που, μετά πολλών κόπων, αγωνίας και κούρασης έδωσαν για το ΔΙΠΛΩΜΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και πέτυχαν μετά από εξαντλητική εξέταση με το βαθμό ΆΡΙΣΤΑ Παμψηφεί και Α' Βραβείο για την απόδοσή των στο Πρακτικό αλλά και το Θεωρητικό μέρος, με εισηγητή Καθηγητή τον κ. Σπυρίδων Παυλάκη που είχε την αποκλειστική διδασκαλία και καθοδήγηση των παιδιών. 

Ξεχωριστές ευχαριστίες στο καλλιφωνότατο Πρωτοψάλτη π. Σπυρίδων Ταλάρης που ήρθε αποκλειστικά να συμπαρασταθεί και να απολαύσει το Νίκο και τον Θανάση. 

Ένα όνειρο ολόκληρώθηκε που ξεκίνησε πριν από 14 χρόνια!!!!! Η Μουσική... συνεχίζεται.... 

ΤΡΙΣΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ!!!!
(Άκης Ν. Λιλιόπουλος)