Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Σάββατο 22 Ιουλίου 2023

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΣΙΕ- Ο Άκης Λιλιόπουλος για 4η συνεχόμενη θητεία στο Τιμόνι της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΜΣΙΕ) και την εκπροσώπηση 10000 ψαλτών

 ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΣΙΕ

   "Εκφράζω τις ευχαριστίες μου στους Πανελλαδικούς Εκλέκτορες των Συλλόγων ανά την Ελλάδα, που για 4η συνεχόμενη θητεία με εξέλεξαν μαζί με την δυνατή ομάδα μου, στο ΤΙΜΟΝΙ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος από την θέση του Αντιπροέδρου και εκπροσωπούμε 10.000 ψάλτες στην ελληνική επικράτεια.

 
    Όλοι οι ψάλτες είναι ενωμένοι, στον αγώνα που ξεκινήσαμε μαζί, για το καλό, την ανάπτυξη και την εξέλιξη των Iεροψαλτών αλλά και της Βυζαντινής Μουσικής. 

    Με την εγγραφή της Βυζαντινής Μουσικής / Ψαλτικής στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Διεθνούς UNESCO, που αποφασίστηκε κατά τη 14η συνεδρίαση της Διακυβερνητικής Επιτροπής της Σύμβασης για τη Διαφύλαξη της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς στις 11 Δεκεμβρίου 2019), https://ich.unesco.org/en/RL/byzantine-chant-01508 δώσαμε νέα πνοή, νέο ξεκίνημα, με ανανεωμένα εχέγγυα και διάθεση για νέες επιτυχίες, για μία ψαλτική τέχνη ταυτισμένη με την Ορθόδοξη λατρεία.

    Η εμπειρία των προηγούμενων ετών, μας καθιστά δυνατούς σε σοφία, γνώση, σύνεση και σεβαστούς ως προς την εκκλησία και την Ιεραρχία, μέσα από τις δραστηριότητες των «Βυζαντινών γιορτών», μέσα από τα Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής, μέσα από τα συνέδρια και από την τεράστια επιτυχία της Διεθνούς UNESCO.

    Η Βυζαντινή Μουσική (ψαλτική και παραδοσιακή) γύρισε πλέον σελίδα. Η ψαλτική, ως ζωντανή παραδοσιακή τέχνη, θεωρείται από τα σημαντικότερα πολιτισμικά αγαθά, που συμβάλλουν δυναμικά στον αυτοπροσδιορισμό και την αυτογνωσία του νεότερου ελληνισμού.

    Όλα αυτά με τις συλλογικές δράσεις, την υπευθυνότητα, και την αξιοσύνη των "εργατών" συναδέλφων στο τιμόνι της ΟΜΣΙΕ, με βασικό ΤΙΜΟΝΙΕΡΗ τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, που υιοθετώντας την τρίπτυχη δομή - διαβουλεύσεις, τεκμηριωμένες προτάσεις, διεκδικήσεις- για το συμφέρον της βιωσιμότητας της ψαλτικής κοινότητας, καθώς και την αξιοπιστία και την επιστημονική αναβάθμισή της.

Εξελέγησαν:
Για το Διοικητικό Συμβούλιο οι
Πολίτης Κωνσταντίνος (Αθήνα), Χαραλάμπης Συμεωνίδης (Αθήνα), Νιούτσικος Γεώργιος (Ηράκλειο Κρήτης), Διαφωνίδης Χαράλαμπος (Ξάνθη), Ντόβα Ελένη (Μαγνησία), Αστεριάδης Μαργαρίτης (Ορεστιάδα), Σιάχος Κωνσταντίνος (Μεσσηνία), Λιλιόπουλος Κυριάκος (Άκης) (Αθήνα), Μάνταλος Φώτιος (Μεσσηνία), Παρασκευόπουλος Ιωάννης (Αργολίδα) και Γεωργούσης Αθανάσιος (Άρτα). 
Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι κ. Μόναχος Απόστολος, Καραχάλιος Παναγιώτης και Φιλιππής Αθανάσιος.

Ακολούθως, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο προσεκλήθη από τον πρώτο σε σταυρούς προτίμησης, τον κ. Κωνσταντίνο Πολίτη, προκειμένου να συγκροτηθεί σε Σώμα.
Μετά από μυστική ψηφοφορία, προέκυψε το Νέα Διοικητικό Συμβούλιο ως εξής:

1. Πολίτης Κωνσταντίνος, Πρόεδρος
2. Λιλιόπουλος Κυριάκος (Άκης) Αντιπρόεδρος
3. Νιούτσικος Γεώργιος, Αντιπρόεδρος
4. Συμεωνίδης Χαραλάμπης Γενικός Γραμματέας
5. Διαφωνίδης Χαράλαμπος Ταμίας
6. Ντόβα Ελένη Κοσμήτωρ
7. Αστεριάδης Μαργαρίτης Ειδικός Γραμματέας
8. Σιάχος Κωνσταντίνος Μέλος
9. Μάνταλος Φώτιος – Άγγελος Μέλος
10. Παρασκευόπουλος Ιωάννης Μέλος
11. Γεωργούσης  Αθανάσιος Μέλος
Διευθυντής της Ομοσπονδίας ορίστηκε από τη Γενική Συνέλευση
ο Φώτιος – Άγγελος Μάνταλος.