Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Δεύτερη ημέρα του 1ου Διεθνούς Φεστιβάλ Βυζαντινής Μουσικής (ΦΩΤΟ)


Συνεχίστηκε, σήμερα το πρωί Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στο θέατρο πολιτών του Δήμου Περιστερίου το 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Βυζαντινής μουσικής με την εκδήλωση Στρογγυλή τράπεζα με θέμα : Η διδασκαλία της ψαλτικής τέχνης στις μικρές ηλικίες.

Συντονιστής ήταν ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ κ. Κωνσταντίνος Πολίτης, καθηγητής του Εθνικού Ωδείου και ομιλητές ο Κοσμήτωρ της ΟΜΣΙΕ κ. Χάρης Συμεωνίδης, καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Ιλίου, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΣΙΕ κ. Άκης Λιλιόπουλος, καθηγητής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Α.Α (Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου) και του Ωδείου "ΦΟΡΜΙΓΞ"  ο Γενικός Δ/ντής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ι.Α.Α. Αρχιμ. Ειρηναίος Νάκος, ο Δ/ντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Α.Α. (Αγίου Δημητρίου Όπλων) πρωτ. π. Θεολόγος Γρύλλης, ο Δ/ντής της Βυζαντινής Σχολής της Ι.Μ. Πειραιά πρωτ. π. Γρηγόριος Καραλής και ο κ. Κωνσταντίνος Μπουσδέκης, Δ/ντής του "Σχολείου Ψαλτικής".

Στο σύντομο λόγο του ο κ. Λιλιόπουλος τόνισε την μεγάλη σημασία του γεγονότος  οι "μικροί" να ασχοληθούν με την Βυζαντινή Μουσική, όχι μόνο ως ψαλτική λατρευτική τέχνη, αλλά και ως την γνήσια παραδοσιακή μουσική που έχει βαθιά τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική μουσική.
Στην συνέχεια πέρασε την εμπειρία του στους μαθητές των σχολείων του Περιστερίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά την ενασχόληση των δικών του τέκνων με την μουσική, που από την μικρή ηλικία των 5 ετών,  τα προέτρεψε στην Βυζαντινή Μουσική και πέτυχαν την εισαγωγή τους στα Μουσικά Γυμνάσια, ο ένας στο Μουσικό Ιλίου και ο άλλος στο Μουσικό Αθηνών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο κ. Κωνσταντίνος Μπουσδέκης καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντής του Σχολείου ψαλτικής του Αμαρουσίου, ο οποίος τόνισε την αναγκαιότητα της ενασχόλησης της Βυζαντινής Μουσικής από μικρή ηλικία.

Υπήρξε γόνιμος και παραγωγικός διάλογος με τους μαθητές και τους καθηγητές του 14ου Γυμνασίου Περιστερίου και αναδείχθηκε ότι πολλά από τα παιδιά ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική.
















πηγή: από το εκκλησιαστικό πρακτορείο www.romfea.gr