Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Δεύτερη μέρα του Διεθνούς Φεστιβάλ "ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2017" της ΟΜΣΙΕ



ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι "ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ 2017" και σήμερα το απόγευμα οι Βυζαντινές Χορωδίες της Λαμίας και της Κορίνθου με τους εξαίρετους χορωδούς απέδωσαν μελωδικώτατους βυζαντινούς ύμνους.
Τιμήθηκαν επίσης από την ΟΜΣΙΕ οι μουσικοδιδάσκαλοι Ιερείς π. Σεραφείμ Φαράσογλου, π. Παναγιώτης Ιωακείμ, π. Λάμπρος Ανδρεάκης, π. Χρήστος Χριστοδούλου και π. Γρηγόριος Καραλής.
Την απονομή των τιμητικών διπλωμάτων έκανε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Χρυσόστομος.
Την χορωδία Φθιώτιδος διεύθυνε ο κ. Ανδρέας Ιωακείμ, υιός του Μουσικοδιδασκάλου π. Παναγιώτου Ιωακείμ εκ Μυτιλήνης, ο οποίος είναι απόφοιτος του τμήματος Φ.Π.Ψ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος στο μεταπτυχιακό τμήμα Μουσικολογίας και Ψαλτικής Τέχνης της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Κατά τα έτη 2000-2005 συνεργάστηκε με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ως μονωδός στο συμφωνικό έργο ΙΩΒΗΛΑΙΟΝ του Γ. Βούκανου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και σε υπόλοιπα συμφωνικά έργα και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε διάφορα μέρη της Ελλάδος. Από το 2010 διευθύνει τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Μ. Φθιώτιδας, ενώ από το 2015 έχει την τιμή να διευθύνει τη χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Φθιώτιδας.

σχόλιο ΑΚΗΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ Γεν. Γραμματέας ΟΜΣΙΕ:
Αισθάνθηκα μεγάλη χαρά και έκπληξη που είδα γνωστούς και φίλους στην Χορωδία της Φθιώτιδας, συγκεκριμένα τον Αιδεσιμώτατο και Μουσικολογιότατο π. Ανδρέα Ταρλαντά εφημέριο του Ι.Ν. Παμμ. Ταξιαρχών του Μαρτίνου, τον καλλιφωνότατο Ιεροψάλτη Μαλεσίνας κ. Μάρκο Ζούφιο καθώς και τον καλλικέλαδο Ιεροψάλτη Μαλεσίνας και Μαρτίνου, εκ Θεσσαλονίκης καταγόμενο κ. Κυριάκο Ανανιάδη. Επίσης αισθάνθηκα μεγάλη χαρά που συνάντησα τον καλλικέλαδο Μουσικολογιώτατο Πρωτοψάλτη, Χοράρχη αλλά κυρίως φίλο κ. Ανδρέα Ιωακείμ.


Την χορωδία Κορίνθου διεύθυνε ο κ. Αναστάσιος Γκιούλης καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου της Κορίνθου.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Άρχοντας Πρωτοψάλτης Αμερικής κ. Φώτης Κετσετζής πλειάδα Ιεροψαλτών από την Αθήνα και την επαρχία καθώς και κλήρος και φιλόμουσος λαός.
Στο τέλος του προγράμματος τα πούλμαν μετέφεραν όλους τους σύνεδρους στον Άνω Λόφο Αξιωματικών του Περιστερίου και τους παρατέθηκε πλουσιότατο γεύμα, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Περιστερίου, παρουσία του Μητροπολίτου Χρυσοστόμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 1/11/2017ΑΠΟΓΕΥΜΑ και 2/11/2017 ΠΡΩΙ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 2/11/2017 ΑΠΟΓΕΥΜΑ