Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

26/10/2017 ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ FOTOS


Εσπερινός και παράκληση 26/10/2017 μαζί με Στρατής Κονιαρέλλης, Στάθης Κούλης, Σωτήρης Χρυσοχού, Δημήτρης Τσακαλής, Λάμπρος Χαρόβας, Εμμανουήλ Λιλιόπουλος, Νίκος Λιλιόπουλος, Θανάσης Λιλιόπουλος
Μέσα σε κλίμα άκρως κατανυκτικό τελέστηκε σήμερα η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου Όπλων στα Κάτω Πατήσια. Οι πιστοί από νωρίς το πρωί κατέκλυσαν τον Ναό, για να προσκυνήσουν την Εικόνα της Παναγίας της Γαλιλαίας από τα Ιεροσόλυμα και να πανηγυρίσουν τη μνήμη του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτη.

Την πανήγυρη λάμπρυνε με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Διαυλείας κ. Αλέξιος, ο οποίος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και άλλους προσκυνητές ιερείς.

Ο κ. Αλέξιος στη ομιλία του προς τους πιστούς, έκανε εκτενή αναφορά στον βίο και τα χαρίσματα του Αγίου, στρατηλάτη και κοινωνικού λειτουργού Δημητρίου.

Απηύθυνε θερμές ευχαριστίες προς τον προιστάμενο του Ναού π. Φιλούμενο Ρούμπη και του ευχήθηκε καλή δύναμη.

Το απόγευμα θα τελεστεί μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση των εικόνων στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής.

Η εικόνα της Παναγίας της Γαλιλαίας θα παραμείνει στον Ναό μέχρι το Σάββατο το πρωί, και στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
(κείμενο από το εκκλησιαστικό πρακτορείο orthodoxia.info)

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ