Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Κυριακή 13 Αυγούστου 2017

Κυριακή 13/08/2017 στον Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Βρέθηκα σήμερα Κυριακή 13/08/2017 στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, και έψαλλα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνο Πολίτη.
Η ακολουθία ξεκίνησε ακριβώς στις 07.00 το πρωί.
Ο Προϊστάμενος του Ναού Αιδεσιμολογιότατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος  Λατσούδης, μας υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα και τιμή καθώς και οι ψάλτες,  δεξιός (κ. Φουρλεμάδης),  ο αριστερός (Στάθης Γκίζας) και ο καλλικέλαδος ιεροψάλτης κ. Μάρκος Ζούφιος
Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας μας δώρισαν εξαίρετα βιβλία της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας και μας φίλεψαν αβραμιαία σε παρακείμενη καφετέρια.
Συζητήσαμε αρκετά θέματα που άπτονται του Ιεροψαλτικού κλάδου και μάλιστα δέχθηκε ο αγαπητός κ. Μάρκος Ζούφιος να συνδράμει σε ρόλο σημαντικό που θα του αναθέσει η Ομοσπονδία Ιεραψαλτών Ελλάδος.

(Πολύ συγκινητική και ωφέλιμη η ομιλία του πατρός Αθανασίου)

Ιερέας που λυγίζει και δακρύζει την ώρα της ομιλίας του, ζει τα λεγόμενά του, τα πιστεύει και προσπαθεί να τα μεταλαμπαδεύσει στους ενορίτες του. Ομίλησε για την νουθεσία των γονέων προς τας παιδιά τους, ομίλησε για την παρέλαση των Εθνικών Επετείων που δεν πρέπει να ντρεπόμαστε που γίνονται, για την πίστη στην Παναγία μας και την σημασία της προσευχής που πρέπει να έχουμε και ανέφερε χαρακηριστικά το παράδειγμα του Οσίου Παϊσίου που προσευχήθηκε και έκανε καλά ένα γατάκι... και εισακούσθηκε η προσευχή, δεν θα εισακουσθεί όταν πρόκειται για άνθρωπο?!!

Ένας άξιος οικογενειάρχης ποιμένας που κατηχεί τους ενορίτες του με ωφέλιμα και χρήσιμα λόγια.


Τους ευχαριστώ όλους θερμά για την συμπάθεια που μας έδειξαν και την φιλοξενεία τους και εύχομαι να ξανασυναντηθούμε και να συμψάλλουμε μαζί.

Άκης Ν. Λιλιόπουλος
Γεν. Γραμματέας (ΟΜΣΙΕ)
Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος