Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις και Απανταχού Μαρτιναίων "ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ" ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΡΟΣ

ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΥΡΟΣ
Πρόεδρος του Συλλόγου
των εν Αθήναις και Απανταχού
Μαρτιναίων "ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ"
τ. Δημ. Σύμβουλος
Δήμου Λοκρών
Το να συναντάς ένα εξαίρετο και ευφυή άνθρωπο , μορφωμένο, βαθυστόχαστο, σοβαρό και συνάμα υπεύθυνο και ευαίσθητο για τον τόπο του, το Μαρτίνο, δεν είναι λίγο πράγμα.
Ο Αριστείδης Κούρος, Οικονομολόγος, τ. Διευθυντής Τραπέζης, Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Αθήναις και απανταχού Μαρτιναίων, τ.Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου των Λοκρών, είναι αυτός που χρόνια τώρα πασχίζει για τον αγαπημένο του τόπο, βάζοντας τον εαυτό του μπροστά, μην υπολογίζοντας κανένα προσωπικό κόστος, καταναλώνοντας χρόνο από την ιδιωτική και οικογενειακή του ζωή, για ένα και μόνο σκοπό. Την ευημερία του τόπου του, το Μαρτίνο!

Είναι πολύ εντυπωσιακό,  ωφέλιμο και εποικοδομητικό να ομιλείς μαζί του. Έχει νεωτεριστικές, ρηξικέλευθες, καινοτόμες και πρωτοποριακές ιδέες και πραγματικά σε ενθουσιάζει ο τρόπος σκέψης του. Έχει μια συναρπαστική διεκδικητικότητα με ικανότητα να την καλλιεργεί, με καταπληκτική δεξιοτεχνία.

Το Κλειστό Γυμναστήριο του Μαρτίνο, ο Παιδικός Σταθμός, το δίκτυο αποχέτευσης και η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων που προωθήθηκε με δική του παρέμβαση, η συντήρηση και η επισκευή των σχολικών κτιρίων, η κατασκευή της ψηφιδωτής αναπαράστασης του ανδριάντα του Βάσου Μαυροβουνιώτη, το ΚΑΠΙ σε ένα καινούργιο αναβαθμισμένο χώρο για τους γέροντες και τις γερόντισσες του Μαρτίνου, η απομάκρυνση των τοξικών αποβλήτων από την διασταύρωση του Μαρτίνου, το Α.Τ.Μ. του Μαρτίνου,...είναι από τα ολίγα που μου έρχονται στο νου, που ο κ. Αριστείδης Κούρος ανέπτυξε και διεκδίκησε "ψυχή τε και σώματι" ενεργά και καθοριστικά από το Δήμο Λοκρών.

Ο δυναμισμός και η αποφασιστικότητά του, γίνονται αισθητά από τους γύρω, δίχως να απαιτεί, να βιάζει και να επιβάλλει την σκέψη του στους άλλους, αλλά με έξυπνο και ευφυή τρόπο υπερασπίζεται τα δικαιώματα του τόπου του, σεβόμενος την σκέψη και τα θελήματα των αντιπάλων του.
Συζητώντας με τον Αριστείδη Κούρο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έχει να κάνει με έναν άνθρωπο έντονης, δυνατής και ισχυρής προσωπικότητας, έναν ηγέτη (leader) που δεν σταματάει και δεν λυγίζει αν δεν πετύχει το στόχο του, έχει το θάρρος να κινείται και να δρα αντίθετα και ενεργητικά, μη δεχόμενος να υποταχθεί στους εσωτερικούς του φόβους.

Τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη η κοινωνία μας και από τέτοιους ανθρώπους πρέπει να επωφεληθούμε για την κοινωνική, πολιτιστική και ανθρώπινη ανάπτυξη μας.
Αρθρογράφος και εκδότης της εφημερίδας "ΑΙΑΣ Ο ΛΟΚΡΟΣ" και Συγγραφέας αξιόλογων ιστορικών εγχειριδίων όπως:
1) "ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΚΌ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΛΟΥΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΟΥΡΟΥ ΣΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και 
2)ΜΑΡΤΙΝΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ ΦΩΣ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ.





Ξεχωρίζω από το Γενεαλογικό Δένδρο την εξαίρετη αυτή ιστορική εργασία, που πραγματικά προκαλεί βαθύτατα ρίγη συγκίνησης και σε συναρπάζει όλο και περισσότερο να το διαβάζεις, την εξιστόρηση του "Λουκά Νικολάου Κούρου" που γεννήθηκε το έτος 1807 και σύμφωνα με προφορικές μαρτυρίες ήταν οπλαρχηγός του Καραϊσκάκη και με χρήματα που ίσως του έδωσε μιας και έδιναν χρήματα οι αρχηγοί στους οπλαρχηγούς, έκανε αγορά αμπελιών στο Μαρτίνο όπου εγκαταστάθηκε. Το πραγματικό του επώνυμο ήταν ΝΙΚΟΛΑΟΥ. Το ΚΟΥΡΟΣ του το προσέδωσε ο Καραϊσκάκης επειδή σε κάποια μάχη υπήρξε πραγματικό παλικάρι!! Και έτσι ξεκινάει η ιστορία των ΚΟΥΡΩΝ...!



Από το δεύτερο βιβλίο ξεχώρισα αρκετά, όμως συνεπτυγμένα αναφέρω το πρώτο κεφάλαιο που πραγματικά με έκανε και χαμογέλασα.

αναφέρει λοιπόν..."Α ρε μπουμπουνισμένη !!!" Ορισμένοι προτιμούν την εμπειρία, το γεγονός, από την βαθυστόχαστη σκέψη. Γι αυτό και εμείς, βουτάμε σήμερα στο απύθμενο πηγάδι των εμπειριών μας και σπεύδουμε να ικανοποιήσουμε το Μαρτιναίικο αίτημα, που εκδηλώνεται με την κραυγή ..."Α ΡΕ Μπουμπουνισμένη...."
Πρέπει, αναφέρει, να είναι το θηλυκό του Μπουμπουνισμένος, ο Μπαμπινιώτης ούτε καν το αναφέρει- μάλλον δεν θα το ήξερε, αλλά εμείς στο σχολείο το αναφέραμε και το λέγαμε στους δασκάλους μας και δεν αντιδρούσαν ή μπορεί να μην ήθελαν να προδοθούν που οι μαθητές τους ήξεραν μια λέξη παραπάνω από το δικό τους λεξιλόγιο.....


Δύο καταπληκτικά Βιβλία που οι φίλοι της ανάγνωσης δεν πρέπει να χάσουν.

Ο Αριστείδης Κούρος θεωρώ ότι είναι ένας αξιόλογος, αξιοσέβαστος, σημαντικός και σπουδαίος άνθρωπος που γνώρισα στην πανέμορφη κωμόπολη του Μαρτίνου Φθιώτιδος και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος και υπερήφανος που τον έχω φίλο μου.


το site των ΜΑΡΤΙΝΑΙΩΝ www.martino.gr

Άκης Ν. Λιλιόπουλος
Ιδρυτής και Διευθυντής του ITALINGUA
University Foundation Courses in Italy www.italingua.gr
Καθηγητής, Μουσικός, Πρωτοψάλτης
της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών