Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2019

Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός - ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ - FOTOS

Με μεγάλη ιεροπρέπεια και κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο των Όπλων που φιλοξενείται η Θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Γιάτρισσας από 20 Οκτωβρίου και θα παραμείνει στο Ιερό Ναό μέχρι την 28ην Οκτωβρίου.
Χιλιάδες Κόσμου προσήλθαν όλες αυτές την μέρες να προσκυνήσουν και να πάρουν την ευλογία της Παναγίας μας.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω εκ βάθους καρδίας όλους τους Ιεροψάλτες που επικούρησαν ψαλτικά, για χάρη της Παναγίας και του Αγίου και Μεγάλου Δημητρίου του Μυροβλήτου στον Μεγάλο Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό.
Στο τέλος του Εσπερινού παρατέθηκε δείπνο στο πνευματικό κέντρο του Ναού. (Άκης Ν. Λιλιόπουλος)


Από το Ρεπορτάζ του ORTHODOXIA.INFO
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Χρήστος Λαρισαίος | 
πηγή: www.orthodoxia.info
Ιστορικές στιγμές για τον πανηγυρίζοντα ναό του αγίου Δημητρίου των Όπλων σήμερα καθώς ο προσκεκλημένος στην πανήγυρη επίσκοπος Μπίχατς και Πέτροβατς κ. Σέργιος του Πατριαρχείου Σερβίας έφερε ως δώρο ιερά λείψανα των αγίων ενδόξων νέων μαρτύρων Σεραφείμ, Αββακούμ και Μαρμαρίου των εν Ερζεγοβίνη.
Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό που ακολούθησε προεξήρχε ο κ. Σέργιος, πλαισιούμενος απο πλήθος κληρικών, μεταξύ των οποίων ο πρωτοσύγκελος της Aρχιεπισκοπής Αθηνών, πατήρ Βαρνάβας Θεοχάρης.
Πλήθος πιστών συνέρρευσε από νωρίς για να προσκυνήσει την εικόνα της Παναγίας της  Γιάτρισσας από το Λουτράκι που φιλοξενείται στον ναό έως τις 28 Οκτωβρίου. Την εορτή λάμπρυνε η χορωδία του πρωτοψάλτη Άκη Λιλιόπουλου.
Ως αντίδωρο της προσφοράς του κ. Σεργίου, ο προϊστάμενος του ιερού ναού, αρχιμανδρίτης Φιλούμενος Ρούμπης, προσέφερε στον επίσκοπο Μπίχατς αποτμήματα ιερών λειψάνων των αγίων Δημητρίου του Mυροβλήτου, Νεκταρίου Πενταπόλεως, Διονυσίου Αιγίνης και Λαζάρου του τετραημέρου.