Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ήταν 6 ετών....τώρα είναι 13 ψάλτης

         Σήμερα 26/02/2017 Κυριακή της Τυρινής, δίπλα μου στο αναλόγιο, όπως και κάθε Κυριακή βέβαια, παρευρέθηκε ο υιός μου Νίκος με τον Θανάση και τον Κωνσταντίνο. Ο Νίκος με παρακάλεσε να πει μετά τον Ν' ψαλμό σε ήχο πλ. δ' το "Τα πλήθη των πεπραγμένων μοι δεινών..."
Δεν δίστασα να του το αφήσω μιας και για να πει κάτι, ο Νίκος το ετοιμάζει πολλές φορές.

         Το έψαλλε τόσο λεβέντικα και τόσο κατανυκτικά που συγκινήθηκα πολύ. Ακούστε το απήχημα, ακούστε τα διαστήματα του πλ. β', ακούστε τις εναλλαγές σε διατονικό ήχο, ακούστε τα φυσιολογικά και όχι υπερβολικά σπασίματα της φωνής και τέλος προσέξτε τη χρόα του κλιτού στο "των πεπραγμένων μοι δεινών"....

        Σαν πατέρας αισθάνομαι ευλογία Θεού και παρακαλώ ο Πανάγαθος Θεός όπως τα ευλογεί και τα χαριτώνει να τον υμνούν και να τον δοξάζουν με σεμνότητα, ταπεινότητα και κατάνυξη.
        Άλλωστε είναι πολύ φυσικό, οι γονείς που επιτρέπουν στα παιδιά τους να συχνάζουν το αναλόγιο στους Εσπερινούς και Θ. Λειτουργίες να παίρνουν ευλογία από το Θεό, να εξασκούνται, να μαθαίνουν και να εξελίσσονται στην Βυζαντινή Μουσική προς Δόξαν Αυτού.
         Ευχαριστώ βέβαια δημοσία τον δάσκαλό του Χάρη Συμεωνίδη έναν εξαίρετο και   καταξιωμένο δάσκαλο του Μουσικού Γυμνασίου Ιλίου, Πρωτοψάλτη του Αγίου Ελευθερίου Αχαρνών,  που  εκπαιδεύει και νουθετεί τον Νίκο σύμφωνα με τις γραμμές των κατά παράδοση ψαλμών.