...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

27/7/18

26/7/2018 Μεγάλη Αρχιερατική Πανήγυρις στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών.


Με μεγάλη και ιδιαίτερη λαμπρότητα, τελέστηκε η Ιερά Αρχιερατική Πανήγυρις στον επιβλητικό και περικαλλή Ι. Ναό του Αγίου Παντελεήμονος οδού Αχαρνών.

πηγή: orthodoxia.info

«Η μορφή του Αγίου Παντελεήμονα να σκεπάσει όλους αυτούς που πόνεσαν στις πυρκαγιές της Ανατολικής Αττικής» τόνισε στην ομιλία του ο Επίσκοπος Ναζιανζού Θεοδώρητος όπου χοροστάτησε στον πανηγυρίζοντα ναό της οδού Αχαρνών.
Πλήθος κόσμου σε συνεχή ροή προσκηνούσαν τα λείψανα και την εικόνα του Αγίου Παντελεήμονος που δέσποζε στο κέντρο του επιβλητικού ναού της Αρχιεπισκοπής.
Ο Επίσκοπος Θεοδώρητος, μίλησε μετά την αρτοκλασία για τον βίο του Αγίου Παντελεήμονα ενώ μίλησε βαθιά συγκινημένος για τις καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών στην Αττική και για το πόσο πόνο προκάλεσαν οι εικόνες στις καμένες περιοχές.
Ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Κατσαφαρόπουλος ευχαρίστησε τον κ.Θεοδώρητο για την παρουσία του στον εσπερινό και ευχήθηκε καλή επισκοπική πορεία.

Πλειάδα Ιερέων παρευρέθησαν στον Ιερό Ναό όπως ο π. Φιλόθεος Ορφανουδάκης Προϊστάμενος του Ιερό Ναού Αγίου Πάυλου, ο π. Αντώνιος Μαλούφ κ.α.

Στο δεξί Αναλόγιο έψαλλε πολυμελής χορωδία υπό την διεύθυνση του Μουσικολογιοτάτου Πρωτοψάλτου και Προέδρου του Συνδέσμου Αττικής "Ρωμανός ο Μελωδός & Ιωάννης ο Δαμασκηνός" κ. Ηλία Ρεδιάδη-Τούμπα.

Στο αριστερό Αναλόγιο έψαλλε ο Λαμπαδάριος του Ναού κ. Άρης Κατσουλιάς με συνοδεία ισοκρατών.

Τίμησαν με την παρουσία τους και την αρωγή τους στο δεξί αναλόγιο οι Πρωτοψάλτες Σπυρίδων Παυλάκης, Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και ο Γενικός Γραμματέας της ΟΜΣΙΕ Άκης Ν. Λιλιόπουλος

Στο τέλος του Εσπερινού προσφέρθηκε πλουσιοπάροχα και αβραμιαία δείπνο με πολλά και διάφορα εδέσματα, σε παρακείμενη ταβέρνα.

ΓΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΌ ΕΔΩ