Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Ιερά Πανήγυρις Οσίου Σεραφείμ εκ Ζελίου, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου (ΦΩΤΟΣ)


Μέσα στο κλίμα αναστάσιμης χαράς και ευφροσύνης, εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Σεραφείμ στην γενέτειρά του στο Ζέλι  Λοκρίδος στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος.

Το εσπέρας ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία και Θείο κήρυγμα, από τον εφημέριο Ιεροκήρυκα και Αρχιερατικού Επιτρόπου Αταλάντης Παν. Αρχιμανδρίτη π. Δημήτριο Ζελιαναίο.
Στην συνέχεια δόθηκαν ευλογίες και κεράσματα στους πολυπληθείς προσκυνητές του Αγίου Σεραφείμ.
Την κυριώνυμη ημέρα ετελέσθη Αρχιερατική Πανηγυρική Θ. Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Νικολάου ο οποίος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του, αναφερθείς στην συνάντηση της Σαμαρείτιδος με το Χριστό, τόνισε, την παρουσία στην ανακαίνιση και μεταμόρφωση του ανθρώπου του Αγίου Πνεύματος .
Παρόμοια συνάντηση είχε και ο Όσιος Σεραφείμ, μέσα από την λατρεία και τους ασκητικούς του αγώνες με το Χριστό, γεύτηκε το αλώμενον ύδωρ που ξεδιψά κάθε άνθρωπο και τον οδηγεί στην αιώνιο ζωή και με τους ασκητικούς αγώνες του και την μαρτυρία του για του Χριστού την πίστη, στους χαλεπούς χρόνους της Τουρκοκρατίας, έγινε κατηχητήριο του Αγ. Πνεύματος.
Αναφερθείς στους κατοίκους του χωριού, ο Σεβασμιώτατος είπε, ότι «είστε αχθοφόροι μεγάλου ονόματος, κουβαλάτε μεγάλη πνευματική κληρονομιά, αυτή του Οσίου Σεραφείμ και έχετε χρέος απέναντί του, όπως όλες οι πράξεις, οι σκέψεις και οι ενέργειές σας να συντονίζονται με την ζωή του Αγ. Σεραφείμ που ήταν μια ζωή αγιασμού, μαρτυρίας της Ορθοδόξου πίστεως και αρετής».
Στο τέλος ευλόγησε το κόλλυβο του Οσίου και μετά την απόλυση και την διανομή του αντιδώρου, διενεμήθησαν κεράσματα και ευλογίες στους συμμετέχοντες στην Θεία Λατρεία.
Στην πανήγυρη έψαλε κλιμάκιο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Άκη Ν. Λιλιόπουλου 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ