Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017

Απονομή Πτυχίων και Διπλωμάτων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών 23/10/2017 VIDEO - FOTOS




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΡΟΜΦΑΙΑ

ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ


ΠΗΓΗ από την  Romfea.gr | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με αυτήν την υπόσχεση έκλεισε την ομιλία ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος Β΄, ο οποίος παρά την ανειλημμένη υποχρέωση του, παρευρέθηκε στην Τελετή του Αγιασμού και στην εκδήλωση επίδοσης των Πτυχίων και Διπλωμάτων των σπουδαστών της Σχολής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18:00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Α.Α..

Αφού αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και έχουν ως αποδέκτη τον συνάνθρωπο, (Κατασκήνωση, Παιδικός Σταθμός, Πολιτιστικό Κέντρο, Γηροκομείο, Κέντρο Ανιάτων, και άλλα) υποσχέθηκε ότι το 2018 θα είναι η χρονιά του Πολιτισμού και της Μουσικής και συνεχάρη όλα τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας Βυζαντινής Μουσικής της Ι.Α.Α. τα οποία τραγούδησαν, καθώς και τους σπουδαστές των Σχολών που αποφοίτησαν.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης όπου μαζί με τον Μακαριώτατο τιμήθηκαν από το Ίδρυμα, λαμβάνοντας τιμητικό Δίπλωμα.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος, αφού καλωσόρησε τον Μακαριώτατο, τον ευχαρίστησε για όλα όσα έχει προσφέρει στο Ίδρυμα και θα προσφέρει στο μέλλον και αναφέρθηκε στις δράσεις και στα πεπραγμένα του Ιδρύματος, τους 700 μαθητές, τις Σχολές, τα Παραρτήματα, τους Ψηφιακούς Δίσκους καθώς και στην Ορχήστρα «ΚΑΝΩΝ» και στον καλλιτεχνικό Διευθυντή της κ. Γεώργιο Δεμελή, στην οποία έκανε ειδική αναφορά τονίζοντας το μεγάλο συναυλιακό της έργο και την συνεργασία της Ορχήστρας με την Σοφία Μάνου στην οποία επίσης απέδωσε τιμητικό Δίπλωμα, για την «χωρίς δεύτερη σκέψη» συνεργασία της με το Ίδρυμα, στις Συναυλίες σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Παρόντες ήταν οι Διευθυντές και των άλλων επίσημων Σχολών της Αρχιεπισκοπής, Πρωτοπρεσβύτεροι π. Λάμπρος Ανδρεάκης και π. Θεολόγος Γρύλλης.

Επίσης παρόντες ήταν ο αναπληρωτής Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης καθώς και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Πολίτης ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των Σχολών της Ι.Α.Α. και στην συνεργασία που ξεκινάει μεταξύ των Ιεροψαλτών και την Ι.Α.Α..

Η Αίθουσατου Πολιτιστικού Κέντρου της Ι.Α.Α. ήταν κατάμεστη από τους καθηγητές, αλλά Σπουδαστές οι οποίοι παρέλαβαν τα Πτυχία και τα Διπλώματα Βυζαντινής Μουσικής καθώς και πλήθος φιλόμουσων ακροατών.

Η βραδιά έκλεισε όπως ήταν φυσικό με μουσική και τραγούδι από την Σοφία Μάνου και μέλη της Ορχήστρας «ΚΑΝΩΝ».