Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

Ελλήνων Πάσχα με την Σοφία Μάνου στο ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ του Δήμου Αθηναίων

η ΣΟΦΙΑ ΜΑΝΟΥ παρουσιάζει το "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ"

     7/4/2017 μία καταπληκτική ανοιξιάτικη βραδυά και όλοι μαζί οικογενειακώς αποφασίσαμε να πάμε να δούμε την Σοφία Μάνου στο Τεχνόπολις του Δ. Αθηναίων που παρουσίασε το έργο "Ελλήνων Πάσχα"
     Στην πανέμορφη αμφιθεατρική αίθουσα συναντήσαμε εξαίρετους ανθρώπους της Βυζαντινής και Παραδοσιακής Τέχνης. Κατ' αρχήν στην είσοδο μας υποδέχθηκε χαμογελαστός και με καλωσύνη ο Πρωτοψάλτης κ. Γεώργιος Δεμελής. Επίσης μέσα στο αμφιθέατρο χαιρετήθηκα με τον κ. Ιωάννη Τσιοτσιόπουλο καθώς και τον π. Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος και Πρωτοψάλτην κ. Ηλίαν Γιουρούκο  με τον οποίο καθήσαμε και απολαύσαμε μαζί την συναυλία.
Σε πιο μακρινή απόσταση είδα και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη και Διευθυντή του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.κ. Ειρηναίον Νάκον ο οποίος παρέστει στην εκδήλωση, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ.κ. Ιερωνύμου του Β'. 
     Η αλήθεια είναι ότι μου προξένησε μεγάλη εντύπωση η ονομασία του έργου. Πρέπει να πω επίσης ότι καιρό ήθελα να πάω να  ακούσω την Σοφία Μάνου, μιας και την είχα δει στο Ιντερνετ και να ψάλλει αλλά και να τραγουδάει. Πίστευα ότι αυτά τα δύο (ψαλμωδικός ύμνος και τραγούδι) δεν μπορούν να πάνε μαζί.
 Να όμως που έπεσα εξω και αναθεώρησα τις σκέψεις μου. Όταν ο άλλος έχει τάλαντο και μάλιστα θεϊκό, φυσικά και μπορεί να τα συνδιάσει και η Σοφία Μάνου πραγματικά το έκανε και το πέτυχε.

ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος και ο Ηλίας Γιουρούκος παρακολουθούν το
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ της ΣΟΦΙΑΣ ΜΑΝΟΥ
Το λέω αυτό διότι ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Πήγαμε να ακούσουμε ένα έργο με ύμνους και τραγούδια.....αλλά εγώ με την ιδιότητα του δασκάλου, προσπαθούσα "να βρω" τι ΔΕΝ ψάλλει σωστά!!!
Όχι μόνο δεν βρήκα κάτι που να μην το ψάλλει σωστά, ΑΛΛΑ την θαύμασα και την καταχειροκρότησα  για την ορθότητα του ψαλσίματός της και επιπλέον για το "δέσιμο" και την "συνοχή"που έκανε με τους βυζαντινούς ύμνους και τα συναφή τραγούδια του προγράμματός της.
Η κοπέλα έχει άστρο !
Η φωνή της καθαρή, κρυστάλλινη και βελούδινη, μας ταξίδευε επί δύο ώρες, μιά στην Μεγάλη Εβδομάδα του Ιησού και μιά στην Μεγάλη Εβδομάδα του σήμερα !
Περάσαμε πολύ όμορφα. Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να είναι καλά και να το ξαναπαρουσιάσει το έργο ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΣΧΑ και του χρόνου.

Α.Λ.