Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019

Περικόσμηση με το Μεγαλόσταυρο του Αγίου και Αποστόλου Μάρκου, στον Πρωτοψάλτη Άκη Ν. Λιλιόπουλο

Περικόσμιση Άκη Ν. Λιλιόπουλου και των μικρών Νικολάου και Αθανασίου Λιλιόπουλου
από τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β'

Παρουσία του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β’, πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, η μεγάλη συναυλία Βυζαντινών ύμνων και παραδοσιακών καλαντισμών «Αλεξανδρινά Χριστούγεννα στην πόλη της Αθήνας».

Η συναυλία έλαβε χώρα στον Ι.Π.Ν. Αγίων Αθανασίου, Νικολάου και Φωτίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη.

Ο Βυζαντινός χορός "ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΥΜΝΩΔΟΙ" υπό την Διεύθυνση του κ. Άκη Ν. Λιλιόπουλου και το Παραδοσιακό σχήμα USAK, αποτελούμενο από μαθητές του Μουσικού σχολείου της Αθήνας, ερμήνευσαν Xριστουγεννιάτικους Bυζαντινούς Ύμνους και Παραδοσιακά Κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα.

Γνωστοί Πρωτοψάλτες των Αθηνών μονοφώνησαν ύμνους όπως: ο Δημήτρης Παπαγεωργίου, Άρχων Πρωτοψάλτης Κωνσταντινουπόλεως, ο Κωνσταντίνος Πολίτης, ο Άκης Ν. Λιλιόπουλος, ο Ζαχαρίας Κοντοφρύδηςο Γιάννης Αθανασίου, ο Κώστας Τσιμπίδας, ο Γρήγορης Κακούρης, ο Χάρης Νταραβάνογλου και οι ψάλτες του δεξιού αναλόγιου του Ι.Π.Ν. Αγίου Αθανασίου Νίκος και Θανάσης Λιλιόπουλος.

Το παραδοσιακό σχήμα USAK το οποίο αποτελείται από τους Νίκο Λιλιόπουλο, Αντώνη Δαράκη, Θανάση Λιλιόπουλο και Ανδρέα Δαράκη, Δημήτρης Καβαρινός και Μίλτος Δημάδης, ερμήνευσαν Κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδος.
Ο τραγουδιστής και ψάλτης Ηλίας Κλωναρίδης ερμήνευσε παραδοσιακά τραγούδια, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Θεόδωρος Πιτταράς, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την αφήγηση έκανε η κα Εύα Μαριανού, Ιατρός & Κατηχήτρια της Ι.Α.Α.
Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β’ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα, υγεία, χαρά, με την ελπίδα όλοι να έχουν στην καρδιά τους τον Χριστό.
“Η Φάτνη είναι μια αναγέννηση για όλο τον Πλανήτη” είπε χαρακτηριστικά ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος.

Παρασημοφόρηση
Στο τέλος της συναυλίας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος Β' περικόσμησε τον Πρωτοψάλτη Άκη Ν. Λιλιόπουλο  με το παράσημο του Πατριαρχικού Τάγματος του Χρυσού Λέοντος της Αλεξάνδρειας και τίμησε με ειδική πλακέτα  τους ψάλτες του Δεξιού αναλόγιου του Ι.Π.Ν. Αγίου Αθανασίου Νίκο και Θανάση Λιλιόπουλο.

Παρευρέθησαν ο Σεβάσμιώτατος Μητροπολίτης Γουϊνέας κ.κ. Γεώργιος, ο Πανοσ/τατος Αρχιμ. Φιλούμενος Ρούμπης, εκπρόσωπος τον Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. κ. Ιερωνύμου, ο Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.κ. Θεόδωρος, Ιερείς, Βουλευτές, Πολιτευτές και πλήθος κόσμου.

Την εκδήλωση συντόνισε ο Αιδεσ/τος Πρωτοπρεσβύτερος και Διευθυντής της Γραμματείας του Πατριαρχικού Μετοχίου,  π. Νικόλαος Κουλιανόπουλος  

 Η συναυλία ήταν υπό την Αιγίδα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολυεθνικού Χαρακτήρα «Αλεξανδρινή Πνοή».
Πηγή: romfea.gr

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ