...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

17/1/18

Πανηγυρικός Εσπερινός στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη (ΦΩΤΟ)

διασκευασμένο και εμπλουτισμένο με ψαλτικά άρθρο από την romfea.gr
Οι δύο Γεν. Γραμματείς ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ & ΑΚΗΣ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
της Ομοσπονδίας Ιεροψαλτών Ελλάδος στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας Αγ. Αθανασίου
υπό την Πρωτοψαλτία του ε. Προέδρου της Ομοσπονδίας  ΗΛΙΑ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Αθανασίου Πατριάρχη Αλεξανδρείας στον φερώνυμο Ιερό Ναό του Μετοχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Άνω Κυψέλη Αθήνας.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Εμμανουήλ, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πηλουσίου κ. Νήφωνα και τον εκπρόσωπο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β' και διευθυντή του Πατριαρχικού Γραφείου Αθηνών Σεβ. Μητροπολίτη Γουϊνέας κ. Γεώργιο. Να αναφερθεί ότι στον πανηγυρικό εσπερινό παρέστησαν ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων, Ομ. Καθηγητής κ. Θεόδωρος Παναγόπουλος, ο Μέγας Άρχων Δικαιοφύλαξ Κούρτης Γεώργιος-Σταύρος, Πρόεδρος Ελεγκτικού Συνεδρίου ε.τ, η Αρχόντισσα Εκκλησιών και Ευεργέτις του Πατριαρχείου κα Αικατερίνη Μπελεφάντη-Σοφιανού, ο πρωήν Διοικητής Τροχαίας Αθηνών κ. Γεώργιος Διαμαντόπουλος, ο κ. Πάνος Αβραμόπουλος, Δημοτικός Σύβουλος στον Δήμο Αθηναίων, ο κ. Κωνσταντίνος Μεϊμάρης Διευθυντής του Γραφείου του ΥΦΥΠΕΞ κ. Τέρενς Κουίκ, πλήθος πιστών από την Αθήνα, Έλληνες εξ' Αιγύπτου και πολλοί Ελληνοαφρικανοί και Αφρικανοί κληρικοί και λαϊκοί. ''Ό,τι κατατίθεται με πόνο χωρίς τυμπανοκρουσίες έχει αλήθεια. Ο Μέγας Αθανάσιος έγραψε με το μελάνι του πόνου γι' αυτό και ο θεολογικός του λόγος μένει εις τον αιώνα'' υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι για την άρτια διεξαγωγή της πανηγύρεως φρόντισε ο Εφημέριος του Πατριαρχικού Μετοχίου και του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Νικόλαος Κουλιανόπουλος.

Τέλος ο Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος μετά το πέρας του εσπερινού ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τους Άρχοντες Οφικκιάλους, τους Ιερείς που συμμετείχαν στον πανηγυρικό εσπερινό και τίμησε με τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου τον κ. Θωμά Χαϊντούτη για την προσφορά του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.


Τους δύο χορούς λάμπρυναν ψαλτικά:Τον δεξιό χορό ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης κ. Ηλίας Γιουρούκος υποβοηθούμενος από τους Γενικούς Γραμματείς της ΟΜΣΙΕ και Πρωτοψάλτες κ. Φώτη Γιαννακάκη και Άκη Ν. Λιλιόπουλο, τον κ. Δημήτριο Χούπα, τον Στάθη Κούλη, τον Κοσμά Κιφοκέρη τον Νικόλαο Λιλιόπουλο και  Αθανάσιο ΛιλιόπουλοΤον αριστερό χορό ο Λαμπαδάριος Θοδωρής Μικρόπουλος συνοδευόμενος από τους ψάλτες Νικόλαο Καραχάλη, Χρήστο Γαβαλά, Δημήτριο Τσακμακά.