Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Κυριακή 26 Μαρτίου 2017

Η ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ "ΡΩΜΑΝΟΣ Ο ΜΕΛΩΔΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΔΑΜΑΣΚΗΝΟΣ" (FOTOS)



του Άκη Ν. Λιλιόπουλου
Καθηγητή
Μουσ/λου της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών,
Ωδείου ΦΟΡΜΙΓΞ Κεφαλληνίας 75 & Αριστοτέλους
Πρωτοψάλτη Αγίου Δημητρίου των Όπλων













Σήμερα Κυριακή 26/03/2017 μετά την Κυριακάτικη Θ. Λειτουργία και τον καθιερωμένο πρωινό καφέ, κατά τις 12.30 κατευθυνθήκαμε οικογενειακώς στην Λέσχη Αξιωματικών για την συνεστίαση των Ιεροψαλτών.


Μας υποδέχθηκε στην είσοδο με πολύ ευγένεια η κ. Κατερίνα Διευθύντρια Γραμματείας της σχολής μας, καθώς και ο Πρόεδρος του συλλόγου Ιεροψαλτών ΑΤΤΙΚΗΣ κ. Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας.
Πολλοί συνάδελφοι Πρωτοψάλτες και Λαμπαδάριοι των Αθηνών καθώς και επίσημοι (Βουλευτές, Νομάρχης, Πρύτανης κτλ) παρευρέθησαν στην συνεστίαση.
Με τους περισσότερους χαιρετηθήκαμε και ανταλλάξαμε νέα.

Πραγματικά όμως εντυπωσιάσθηκα (θετικά) με το που είδα στην συνεστίασή μας, να παρευρίσκεται και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ψαλτριών εκπροσωπώντας τον, η Πρόεδρος του συνδέσμου κ. Γλυκερία Μπεκιάρη μετά του συζύγου της κ. Γεωργίου Μπεκιάρη γνωστού διακεκριμένου επιστήμονα Ιατρού Καρδιολόγου-Διευθυντού Υγειονομικής Μονάδας των Αθηνών, καθώς και η Αντιπρόεδρος, η καλλικέλαδη και ηδύμολπη ψάλτρια και ερμηνεύτρια παραδοσιακών τραγουδιών κ. Νεκταρία Καρατζή.

Η αλληλοϋποστήριξη, η βοήθεια, η ανταλλαγή απόψεων, αν μη τι άλλο, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει και είμαι από τους ανθρώπους που υποστηρίζω ευθύς εξ' αρχής την κίνηση αυτή των γυναικών ψαλτριών, όχι μόνο διότι έχω αδελφές που ασχολήθηκαν σε επίπεδο Πτυχίων και Διπλωμάτων, αλλά επειδή έχω και  κόρη,  που την προτρέπω να ασχοληθεί με την ιερά της του Δαμασκηνού τέχνης.

Είναι ένας τρόπος να δείξεις προς τον Παντοδύναμο Θεό και Πατέρα μας την αγάπη σου «σε αυτό» που τον υμνεί και τον δοξάζει και όταν χρειαστεί να ανέβεις και στο αναλόγιο να εξυπηρετήσεις…..

Συνεχίστε αγαπητές συνάδελφοι  την σκληρή προσπάθειά σας και όχι μόνο θα αποβούν καρποφόρες οι προσπάθειές σας, αλλά θα κερδίσετε από τον Πατέρα μας και στον πνευματικό αγώνα,  την μερίδα που σας ανήκει.