Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Με επιτυχία η Δραματουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη Δραματουργία στον Μεγαλοπρεπή, Περικαλλή και Επιβλητικό Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας, όπου στο παρελθόν έλαβαν χώρα, ανεπανάληπτες βυζαντινές συναυλίες.
Το Μεγάλο Μουσικοαφηγηματικό Βυζαντινό Χριστουγεννιάτικο Ορατόριο «η Θεία Ενανθρώπηση» έγινε υπό την Αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων.
Πρωτοψάλτες, Λαμπαδάριοι, Δομέστικοι, Ισοκράτες και μαθητές Βυζαντινής Μουσικής συμμετείχαν στον υπερπολυμελή Βυζαντινό Χορό "Αθηναίοι Υμνωδοί" και παρουσίασαν την Μεγάλη Βυζαντινή Δραματουργία της Γαρυφαλλιάς Δάρρα «Η Θεία Ενανθρώπιση» σε διδασκαλία & Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου & Δασκάλου της Ψαλτικής Τέχνης Άκη Λιλιόπουλου.
Το έργο έγραψε η κυρία Γαρυφαλλιά Δάρρα, Συγγραφέας & Κατηχήτρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας.
Λίγα λόγια για το έργο:
Είχε τα χαρακτηριστικά του Χριστιανικού Ορατορίου με λόγο και μέλος, δηλαδή αφήγηση και ψαλμώδηση, και χαρακτήρα ερμηνευτικό-θεολογικό, βασισμένο σε πατερικά κείμενα.
Μέσα από τα αυθεντικά κείμενα της ψαλμώδησης, η συγγραφέας με απλά λόγια έθιξε τα μέρη:
1. Το πλήρωμα του χρόνου..
2. Του απ’ αιώνος μυστηρίου η φανέρωσις..
3. Και ο λόγος σαρξ εγένετο…
4. Βρεφουργείται ο Κτίστης, νεουργείται η κτίσις…

Στην αφήγηση
1) ο πολυτάλαντος Ηθοποιός Αλέξανδρος Ζαχαρέας, που ομόρφυνε και λάμπρυνε την εκδήλωση με τις γνώσεις του και το ταλέντο του.
2) Η συγγραφέας του έργου, η Κατηχήτρια της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας κυρία Γαρυφαλλιά Δάρρα

Την εκδήλωση προλόγισε ο Μουσικολόγος –Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής και Πρωτοψάλτης κ. Ηλίας Ρεδιάδης-Τούμπας ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ του Ωδείου ΦΟΡΜΙΓΞ που είναι και ο διοργανωτής του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «Χριστούγεννα στις γειτονιές της Αθήνας» όπου ανήκε και η σημερινή συναυλία.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελεστίνου κ.κ. Δαμασκηνός, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ.κ. Εμμανουήλ ως εκπρόσωπος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’ και ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Σεραφείμ Ρίβιος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Ομονοίας, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β’.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν με ειδικές ασημένιες πλακέτες οι Πρωτοψάλτες και Χοράρχες κ. Γεώργιος Κακουλίδης και κ. Ηλίας Γιουρούκος για την πολυετή προσφορά τους στην ψαλτική τέχνη.

Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους οι Άρχοντες Πρωτοψάλτες Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης και κ. Χάρης Νταραβάνογλου, ο Άρχων Πρωτοψάλτης Πειραιώς κ. Σταύρος Πήλιουρας και ο καλλιτέχνης τραγουδιστής κ. Ηλίας Κλωναρίδης.
πηγή: romfea.gr 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


ΒΙΝΤΕΟ

1. ΕΝΑΡΞΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΑΣ 
2. ΤΙ ΘΑΥΜΑΖΕΙΣ ΜΑΡΙΑΜ 
3. ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ  ΒΗΘΛΕΕΜ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥ
4. Ο ΑΧΩΡΗΤΟΣ ΠΑΝΤΙ 
5. ΣΗΜΕΡΟΝ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΕΚ ΠΑΡΘΕΝΟΥ  
6. ΚΑΤΑΒΑΣΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ (ΧΡΙΣΤΟΣ ΓΕΝΝΑΤΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ) 
7. ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΟΝΑΡΧΗΣΑΝΤΟΣ (κανοναρχεί ο 12χρονος Θανάσης Λιλιόπουλος)