Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Μεγάλη επιτυχία στο Βυζαντινό Πασχαλινό Ορατόριο υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής ΑΘηνών (FOTOS)

από το Δελτίο τύπου της ΙΑΑ


Το Βυζαντινό Πασχαλινό Ορατόριο πραγματοποιήθηκε με πολύ μεγάλη επιτυχία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Νέου Κόσμου.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον Προϊστάμενο του Ιερού Ναού καλωσορίζοντας τους επισήμους τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό, εκπρόσωπο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως κ. Θεόδωρο, εκπρόσωπο του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β’, τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Περιφέρειας Αττικής Ρωμανός ο Μελωδός και Ιωάννης ο Δαμασκηνός κ. Ανδρέα Χρόνη.

Κατόπιν μίλησε ο  Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτηw Ειρηναίο Νάκο εκπρόσωπος του Ιδρύματος Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που ανακοίνωσε μήνυμα και  χαιρετισμό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπους Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, λέγοντας ότι πλέον η Βυζαντινή Μουσική της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, έχει την δική της έδρα στα Α. Πατήσια. Ο π. Ειρηναίος ευχήθηκε σε όλους τους διοργανωτές κάθε επιτυχία.
Χαιρετισμό απεύθυνε και  ο συγγραφέας και παρουσιαστής του Ορατορίου Ιεροδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας π. Ιάσων Κεσέν ο οποίος κάνοντας μια αισθητική προσέγγιση της Βυζαντινής Μουσικής, κατέληξε ότι διαφέρει από την κοσμική τέχνη καθώς συμπολιάστηκε με το ευχαριστιακό βίωμα της Εκκλησίας. Γιαυτό τον λόγο είναι λιβανισμένη και Αγία. Την Ιερά Μητρόπολη Ν. Ιωνίας και Φιλαδελφείας εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Μάριος Μακρίδης.
Στο τέλος απηύθυνε χαιρετισμό ο εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Σεβασμιώτατος Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός. Συνεχάρει όλους τους διοργανωτές και ευχήθηκε καλή δύναμη και καλή Ανάσταση σε όλους.
Στις μονοφωνίες συμμετείχαν ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως κ Φώτης Γιαννακάκης, ο Άρχων Πρωτοψάλτης Αμερικής κ. Φώτης Κετσετζής, ο Πρωτοψάλτης κ. Ζαχαρίας Κοντοφρύδης και ο Πρωτοψάλτης κ. Ιωάννης Αθανασίου. Η έκπληξη της βραδιάς ήταν τα μικρά ψαλτάκια Νίκος Λιλιόπουλος, Αθανάσιος Λιλιόπουλος και Κωνσταντίνος Καράι.
Την βραδιά τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην πρόεδρος Ιεροψαλτών Ελλάδος κ. Ηλίας Γιουρούκος, Πρωτοψάλτης και Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής, Διευθυντής Χορωδιών Βυζαντινής Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, Πρόεδρος Ενώσεως Ιεροψαλτών Αττικής, Ιδρυτής και Διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας Αττικής και της Χορωδίας Ελληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής Ηλία Γιουρούκου, Δημιουργός των Μουσικοθρησκευτικών έργων  "Η Φάτνη" και το "Οδοιπορικό του Θείου Πάθους" "Κάλαντα Έθιμα" "Παραδόσεις του Δωδεκαημέρου" και "Τώρα ν' Αγιά Σαρακοστή" Παραγωγός και Παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών, ο Άρχων Πρωτοψάλτης της Μ.τ.Χ.Ε. κ. Θεόδωρος Βασιλικός, ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Δημήτριος Βερύκιος, ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Διονύσιος Ηλιόπουλος, ο Πρωτοψάλτης και Καθηγητής κ. Σταύρος Πηλιούρας, ο Πρωτοψάλτης κ. Βασίλειος Κίρκου καθώς και ο Πρωτοψάλτης Καθηγητής της Βυζαντινής Μουσικής και Διευθυντής της Παραδοσιακής Χορωδίας ΚΑΝΩΝ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Γεώργιος Δεμελής
Στην Βυζαντινή χορωδία συμμετείχαν Πρωτοψάλτες –Λαμπαδάριοι και Ιεροψάλτες των Αθηνών: Ζαχαρίας Κοντοφρύδης, Ιωάννης Αθανασίου, Ηλίας Σέκερης, Ιωάννης Νέγρης, Βασίλης Αβραμίδης, Παντελής Τσιπάς, Βαγγέλης Λουβερδής, Νικόλαος Καραχάλης, Αλέξης Κούβελος, Αργύρης Κούβελος, Βασίλειος Λιλιόπουλος, Γιάννης Ρόττας, Γιώργος Ρουμελιώτης, Δημήτρης Λιλιόπουλος, Δημήτρης Τσακμακάς, Δημήτρης Τσιπάς, Γεώργιος Λιλιόπουλος, Θέμης Μαραιδώνης, Δημήτρης Κάρμας, Κωνσταντίνος Κουλουρίδης, Εμμανουήλ Λιλιόπουλος, Παναγιώτης Κούβελος, Παύλος Ραίλης, Ευστάθιος Κούλης, Σταύρος Ματθαίος, Σωτήρης Λώλος, Κωνσταντίνος Τουλουμτζής, Φώτης Κατσικαρέλης, Χρήστος Βλάσης, Θεόδωρος Μικρόπουλος, Πέτρος Γιατράς, Σωτήρης Κυριαζίδης.

Χοράρχης: Άκης Ν. Λιλιόπουλος