Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΑΝΝΗ ΓΑΡΓΑΡΕΤΑΣ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Γαργαρέτας, Χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μεθώνης και Αρχιγραμματέως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Θεοφιλεστάτου κ.κ. Κλήμεντος.

Παρευρέθησαν οι Ιερείς του Ναού, Αιδεσιμολογιώτατοι π. Νικόλαος Παπαϊωάννου-Προϊστάμενος-και π.Γεώργιος Παπαγεωργίου Πρωτοπρεσβύτερος.
Επίσης οι Ιερείς π. Ιωάννης Φλαριώτης, π. Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, π.Πρόδρομος Αργυρόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος π. Αστέριος. 

Ο επίσκοπος ομίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους. Τόνισε ότι ήταν Ιερεύς στην Μαγνησία της Μ. Ασίας την εποχή του Σεπτιμίου Σεβήρου. Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε φανατικό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον Άγιο Χαράλαμπο και του ζήτησε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό. Ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ομολόγησε την πίστη του και την προσήλωσή του στον Ιησού Χριστό.

Τότε εξοργίστηκε ο Λουκιανός και διέταξε τα φρικτά βασανιστήρια στον Άγιο Χαράλαμπο.


Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βασανιστηρίων, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος με το μαρτύριο αυτό έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.
Με την καταπληκτική αυτή ομιλία στην ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης κ.κ. Κλήμηςευχήθηκε σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε εις τον Εσπερινό, έτη πολλά και ευλογημένα.

Στο δεξί αναλόγιο παρευρέθηκε ο Πρωτοψάλτης και Μουσικοδιδάσκαλος του Αγίου Δημητρίου των Όπλων, κ. Άκης Ν. Λιλιόπουλος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοψάλτη Ζαχαρία Κοντοφρύδη, τον Δημήτριο Λιλιόπουλο, τον Δημήτρη Κάρμα, τον Σταύρο Ματθαίο και τα μικρά ψαλτάκια Νικόλαο και Αθανάσιο Λιλιόπουλο.
Στο αριστερό αναλόγιο έψαλλε ο Πρωτοψάλτης του Ναού κ. Παναγιώτης Τσιρογιάννης και ο Λαμπαδάριος κ. Ιωάννης Δερμιτζάκης