Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικόλαου και Φωτίου Μετόχιον Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.



Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος τελέστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικόλαου και Φωτίου, Μετόχιον Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής., χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως κ.κ Θεόδωρος συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γουινέας κ.κ Γεώργιο και Εκπρόσωπο εν Αθήναις της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.κ Αλέξιο και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πτολεμαίδος κ.κ Εμμανουήλ..

Ένα πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να τιμήσει τον «αγιότερο των ηρώων», τον Μέγα Αθανάσιο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας , παρά το δριμύ ψύχος .


Παρέστησαν Άρχοντες Οφφικιάλοι του Πατριαρχείου Αλεξάνδρειας και πάσης Αφρικής.
Ο Ελλογιμώτατος ομ. Καθηγητής Πανεπιστήμιου κ. Σπυρίδων Κοντογιάννης σκιαγράφησε τη ζωή και τους αγώνες υπέρ της Ορθοδοξίας του Αγίου Αθανάσιου και υπογράμμισε με έμφαση τις δοκιμασίες και τις διώξεις που υπέστη υπέρ της του Χριστού πίστης.


- Τον Πανηγυρικό Εσπερινό χρωμάτισε με την παρουσία του ο Ηλίας Γιουρούκος, Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής και του μουσικού καρπού του Αγίου Πνεύματος, η οποία είναι η Εκκλησιαστική Βυζαντινή Μουσική. Είναι π.Πρόεδρος της "Ομοσπονδίας Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος" , επίσης π. Πρόεδρος στην " Ένωση Ιεροψαλτών την Περιοχή Αττικής". Έχει ιδρύσει και είναι διευθυντής της Βυζαντινής Χορωδίας Αττικής και της χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής «Ηλίας Γιουρούκος».


- Την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χρωμάτισε με την παρουσία του ο Ηλίας Γιουρούκος, Πρωτοψάλτης και Καθηγητής Παραδοσιακής Μουσικής με τον Διάσημο λαϊκό βάρδο και ψάλτη Ηλία Κλωναρίδη ο οποίος ανέγνωσε το Αποστολικό ανάγνωσμα της ημέρας.


Τον Πανηγυρικό Θείο Λόγο εκήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαίδος κ.κ Εμμανουήλ οπου μεταξύ άλλων τόνισε …..Αυτοί ήσαν οι Πατέρες της Εκκλησίας, εμπειρικοί εκφραστές της αλήθειας με αγαπη,με άσκηση, με προσευχή, με πολύ προσευχή για τα«εν τω κόσμω συμβαίνοντα»


Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ.κ Γεώργιος και Εκπρόσωπος εν Αθήναις της ΑΘΜ του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν το γενναίο φρόνημα του Μεγάλου Αθανασίου και να στοιχήσουν τη ζωή τους στο δικό του παράδειγμα.


Μετά το πέρας του Εσπερινού , πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιττας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρθαγένης κ.κ Αλέξιο και ακολούθησε Εόρτιος Δεξίωση στο Αρχονταρίκι του Ναού.

ευχαριστούμε την PCMVideo.WebTV.gr για την παραχώρηση 
και την άδεια των φωτογραφιών