...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

5/1/16

Συνάντηση με τον Άρχoντα Πρωτοψάλτη της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως Δημ. Ιωαννίδη


Σήμερα 05/01/2016 παραμονή των Θεοφανίων ο γράφων (Άκης Λιλιόπουλος) μαζί με τους μικρούς Νίκο και Θανάση Λιλιόπουλο, επισκεφθήκαμε τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Κωνσταντινουπόλεως Δημ. Ιωαννίδη ο οποίος μας υποδέχθηκε με μεγάλη εγκαρδιότητα στην οικία του.
Η φιλοξενία του, η καλοσύνη του, η εγκαρδιότητά του, πραγματικά μας σκλάβωσαν.
Όταν δε, άρχισε να μας ομιλεί περί Βυζαντινής Μουσικής μείναμε άναυδοι. Ξεπερνάει τα όρια του Άριστου Μουσικού. Είναι τέρας γνώσης ! Η ζωή του όλη μία ενασχόληση με την Πατροπαράδοτη Βυζαντινή μας Μουσική. Δεν θέλαμε να σταματήσει να μας διηγείται. Ο Άρχων Δημ. Ιωαννίδης, είναι φτιαγμένος από μια πάστα που γνωρίζει μόνο την αλήθεια. Αυτή την αλήθεια ξέρει να την ομολογεί και να την υπερασπίζεται μέχρι τέλους με όλα τα επιχειρήματα που την συνοδεύουν.


Άπειρα χειρόγραφα Χερουβικών ύμνων, Λειτουργικών, Όρθρου, Τριωδίου, Πεντηκοσταρίου, Κυριελεησάρια........

Όλη του η ζωή αφιερωμένη στο παραδοσιακό ύφος των ψαλμών!!! 

Ο Άρχων Δημ. Ιωαννίδης ανήκει σε μια γενιά ψαλτών που δεν τους αγγίζει ο χρόνος, ούτε η μικρότητα της έπαρσης των ψαλτών. Είναι ο Ιωαννίδης ο παραδοσιακός, ο αυθεντικός, ο ερμηνευτής της Βυζαντινής Μουσικής που ξέρει να σου ερμηνεύσει το γιατί!
Πέρασαν 2 ώρες ευχάριστα χωρίς να το καταλάβουμε. Στο τέλος του ζητήσαμε να φωτογραφηθούμε μαζί του και με πολύ ευχαρίστηση και αγάπη δέχθηκε.


                                                      
Άρχοντα σας ευχαριστούμε πολύ για την πολύ όμορφη συνάντηση μαζί σας, ήταν μεγάλη τιμή για εμάς που μας δεχθήκατε.