Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τιμητική εκδήλωση για τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Βασίλη Νικολαίδη


Οι φωτογραφίες είναι του PCM Video WebTv.gr 

Άρχων Δημοσθένης Παϊκόπουλος & Άκης Ν. Λιλιόπουλος

Ήταν μια εξαίρετη βραδιά που πραγματικά είχε αίσθηση και απόχρωση Κωνσταντινούπολης ! Βρισκόμενοι ανάμεσα σε τόσους πρωτοψάλτες, οφικιάλιους άρχοντες, δομέστικους, κανονάρχους....ακούγοντας αυτήν την χαρακτηριστική προφορά των Κωνσταντινουπολιτών να μιλάνε μεταξύ τους (ξεφεύγοντας που και που καμία τουρκική λέξη) δεν είχε παρά να αισθανθείς ένα δέος και μια ανατριχίλα!!



  Η ομιλία δε, του μουσικολογιοτάτου κ. Δημοσθένη Φιστουρή για τον Άρχοντα Πρωτοψάλτη Βασίλη Νικολαΐδη από τα παιδικά του χρόνια μέχρι τον θάνατό του και ο συγκινητικός επίλογος της συγκινήσεως τού κ. Φιστουρή που κατέβηκε από το βήμα κατασυγκινημένος και δακρυσμένος , πραγματικά συγκλόνισε όλο το ακροατήριο που άκουγε με πολύ ενδιαφέρον και χωρίς ανάσα όλη την ιστορική αφήγηση.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Σύνδεσμο Φίλων Μουσικής “Η Θεοτόκος” του οποίου Πρόεδρος είναι ο Άρχων Πρωτοψάλτης Αρχιεπισκοπής Κων/πόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης και το Σωματείο Ελλήνων Υπηκόων Απελαθέντων εκ Τουρκίας και ήταν αφιερωμένη στον  Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μ.Χ.Ε κ. Βασίλειο Νικολαϊδη μιας και είχαν περάσει 30 χρόνια από τον θάνατό του
Ο κ. Φιστουρής και ο κ. Κουτράς που υπήρξαν μαθητές του Άρχοντα Νικολαίδη μίλησαν για την ζωή τού μεγάλου δασκάλου, τα βιώματά που είχαν μαζί του και αυτό ήταν ο βασικός λόγος που σήμερα τον τιμούν για την πολύχρονη προσφορά του και την μεταλαμπάδευση της Βυζαντινής Μουσικής στους νέους του σήμερα.



Το θέμα του κυρίως ομιλητή της εκδήλωσης ήταν - κ.Δημοσθένη Φιστουρή- ήταν “Η επισκόπηση του έργου του Άρχοντος Πρωτοψάλτου της Μ.τ.Χ.  Εκκλησίας, μέσα από το ιστορικό πλαίσιο που έζησε ”. 
Κατόπιν Χοροί Ιεροψαλτών υπό τη Διεύθυνση του Άρχοντος Πρωτοψάλτου κ. Φώτη Γιαννακάκη, του Άρχοντος Μαίστωρος Κων/λεως κ Γρηγόρη Νταραβάνογλου και του Πρωτοψάλτου Παναγιώτη Κουτρά απέδωσαν εκκλησιαστικούς ύμνους.





ευχαριστούμε το PCM Video WebTv.gr  για την ευγενική παραχώρση του ΒΙΝΤΕΟ




Άκης Ν. Λιλιόπουλος & Άρχων Θ. Βασιλικός


Αισθητή η παρουσία του σεβαστού Άρχοντος Πρωτοψάλτου Κωνσταντινουπόλεως κ. Θεοδώρου Βασιλικού που παρακολούθησε με πολύ ενδιαφέρον όλη την εκδήλωση.  








Άκης Ν. Λιλιόπουλος & Άρχων Θ. Βασιλικός



Ευγενικός, σεμνός αντάλλαξε χειραψίες με όλους τους Ιεροψάλτες και ευχήθηκε στους παράγοντες της εκδήλωσης θερμά συγχαρητήρια για την επιτυχία. 








Οι φωτογραφίες είναι του PCM Video WebTv.gr



ΙΑΤΡΟΣ ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ
 

ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΦΙΣΤΟΥΡΗΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

π. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΦΑΡΑΣΟΓΛΟΥ & ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΒΑΚΑΚΗΣ

ΧΟΡΩΔΙΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ

ΑΚΗΣ Ν. ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΣ ΚΟΝΤΟΦΡΥΔΗΣ

ΚΩΝ. ΜΑΦΙΔΗΣ  ΔΗΜ. ΦΙΣΤΟΥΡΗΣ Κ.Α.

ΧΟΡΩΔΙΑ ΦΩΤΗ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

ΧΟΡΩΔΙΑ Φ. ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗ

ΦΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ &ΚΩΝ. ΚΑΡΑΪ


ΧΟΡΩΔΙΑ Γ. ΝΤΑΡΑΒΑΝΟΓΛΟΥ







ΙΑΤΡΟΣ-ΙΕΡΟΨΑΛΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ







ΔΗΜ. ΠΑΙΚΟΠΟΥΛΟΣ & ΚΩΝ ΜΑΦΙΔΗΣ


Θ. ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ, Δ. ΠΑΪΚΟΠΟΥΛΟΣ, Χ. ΒΑΚΑΚΗΣ