Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Ο πανηγυρικός εσπερινός στη Μονή Παναγίας του Παρνασσού


από το εκκλησιαστικό πρακτορείο ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ

Σήμερα 22/08/2017 με λαμπρότητα και κατάνυξη ετελέσθη Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της Αποδόσεως της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο μοναστήρι της Παναγίας του Παρνασσού που εορτάζει.

Χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος απο κληρικούς της περιοχής.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην Ιερά Ακολουθία καθώς και ο Δήμαρχος της περιοχής, οι οποίοι ένοιωσαν την ευλογία και την χάρη της Παναγίας.
Όλος ο κόσμος δέχθηκε την φιλοξενεία της προεστώσης Ηγουμένης Ελισσάβετ.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδας, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Ζελιαναίος. Αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Θεομήτορος ως την ελπίδα των απηλπισμένων, και έδωσε με λίγα λόγια το περιεχόμενο αυτής της ελπίδος και της διεξόδου των σημερινών αδιεξόδων του σύγχρονου ανθρώπου, που είναι η Παναγία η οποία μας οδηγεί εις το Χριστό και την σωτηρία.

Στο τέλος μοιράστηκαν κεράσματα σε όλους και την κυριόνημο ημέρα θα αρχίσει στις 07.00 η ώρα ο όρθρος και θα ακολουθήσει Δισαρχιερατική Θ. Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ.κ. Νικολάου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ.κ. Χρυσοστόμου.

Τους ύμνους απέδωσαν ο Πρωτοψάλτης του Αγ. Δημητρίου των Όπλων Άκης Ν. Λιλιόπουλος βοηθούμενος από τους υιούς Νικόλαο και Αθανάσιο