Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

...Καλώς ήλθατε στο προσωπικό μου blog,κάντε εγγραφή να ανταλλάσουμε ιδέες απόψεις και να γίνουμε φίλοι!!! ...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Αθανασίου με τον Πάπα και Πατριάρχη Θεόδωρο Β' (370 FOTOS)

Με μεγάλη κατάνυξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε σήμερα 25/11/2016 εορτή της Αγίας Αικατερίνης, η Θεία Λειτουργία στο Πατριαρχικό Μετόχι του Αγ. Αθανασίου Κυψέλης,προεξάρχοντος του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου B'.
Μαζί του συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Ειρηνουπόλεως Δημήτριος, Πτολεμαΐδος Εμμανουήλ, Μέμφιδος Νικόδημος, Μποτσουάνας Γεννάδιος, Ηλιουπόλεως Θεόδωρος, Πηλουσίου Νήφων, Καρθαγένης Μελέτιος και ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ Παντελεήμων, Αξώμης Πέτρος, Ζάμπιας Ιωάννης και Σουδάν Σάββας.

Να τονισθεί ότι σήμερα ήταν και η ημέρα γενεθλίων του Μακαριωτάτου.

Στο δεξιό αναλόγιο έψαλλε βυζαντινός χορός υπό την Διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και π. Προέδρου της ΟΜΣΙΕ κ Ηλία Γιουρούκου.
Δίπλα του έψαλλε ο Άρχων Πρωτοψάλτης και Χοράρχης εκ Δράμας κ. Γρηγόριος Παπαεμμανουήλ.

Συμμετείχαν στην χορωδία ο κ. Ζαχαρίας Κοντοφρύδης Πρωτοψάλτης του Αγίου Ιωάννου Σεπολίων, ο Άκης Νικ. Λιλιόπουλος Πρωτοψάλτης του Αγίου Δημητρίου των Όπλων με τους υιούς Νίκόλαο και Αθανάσιο,  ο Τάσος Δρακόπουλος Πρωτοψάλτης του ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ν. Φιλαδελφείας,καθώς και ψάλτες κ. Παπαγεωργίου, κ. Αρκομάνης, κ. Κουλουρίδης, και ο Εμμανουήλ Λιλιόπουλος
Σχόλιο Άκης Ν. Λιλιόπουλος:

Το σημερινό άκουσμα του Πρωτοψάλτου κ. Ηλία Γιουρούκου ήταν όπως πάντοτε άλλωστε,  άψογο. Η χορωδία συντονισμένη στις αναπνοές, στις παύσεις και στα ισοκρατήματα απέδωσε τους βυζαντινούς ύμνους με μεγάλη μεγαλοπρέπεια.
ο κ. Ηλίας Γιουρούκος άλλωστε, "γνωρίζει" να διευθύνει τις χορωδίες και ακόμα μια φορά φάνηκε αντάξιος των γνώσεων του και του φωνητικού του ταλάντου, απέναντι στην πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία, χοροστατούντος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεοδώρου Β' και των 12 Μητροπολιτών.

Στην σημερινή πολυαρχιερατική Θ. Λειτουργία όμως έψαλλε και ο Άρχων Πρωτοψάλτης κ. Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ. Σεμνός, ταπεινός, μεγαλοπρεπής, ηδύμολπος με άκρως έντεχνη βυζαντινή εκτέλεση απέδειξε στο αναλόγιο την ανυπέρβλητη αξία του !!
Μείναμε όλοι οι χορωδοί εκστασιασμένοι από την γλυκύτατη φωνή του ακούγοντάς τον να απαγγέλλει το Αποστολικό Ανάγνωσμα και τις ψαλμωδίες και πραγματικά μας έκανε να αισθανθούμε όλους πολύ άνετα με την ευγένειά του. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα και περίτρανα με την αγάπη του που έδειξε στον μικρό Νίκο και Θανάση (13 και 12 ετών αντίστοιχα) πάνω στο αναλόγιο επευφημώντας τους και παροτρύνοντάς τους να συνεχίσουν την Βυζαντινή Μουσική
Η "άξιοι" ψάλτες λοιπόν δεν κρίνονται μόνο για το φωνητικό τους τάλαντο, αλλά και για τον χαρακτήρα τους, που ο κ. Παπαεμμανουήλ μας το έδειξε αστείρευτα.
Εύγε Άρχον, και ευελπιστούμε να επισκεφτείτε και πάλι την Αθήνα και να συμψάλλετε μαζί μας.